Weetjes en tips voor espresso koffie ..Wist u dat..

U het beste resultaat bereikt met voorverwarmde espresso kopjes?
De espressomachine voorverwarmd het beste resultaat geeft? Minimaal een half uur van tevoren inschakelen. (Tijdklok ?)
De ideale doorlooptijd voor een perfecte espresso, ± 20 seconden is?
De doorlooptijd afhankelijk is van de maling. Een fijnere maling geeft een langere doorlooptijd.
Elk koffie merk een andere afstelling van uw koffiemolen vraagt?
De bewaarplaats voor bonen niet de koelkast of vriezer is? Condensvorming is funest voor de espressoboon en voor de maalschijven van uw koffiemolen.
Een perfecte espresso een oker kleurige schuimlaag heeft.
Koffiebonen verstikken door ze hermetisch op te bergen in bijvoorbeeld een Tuperware doos? Een koffieblik of in de zak dichtgevouwen plus een wasknijper is goed.
Een schoon filter het aroma en de smaak ten goede komt?

Doorspoelen van de douchekop zonder filter, voor de eerste espresso, een beter resultaat geeft? Een volautomaat doet dit zelf.

Als de machine langere tijd niet gebruikt wordt zich een kweek kan vormen in de boiler? Dan voor gebruik meerdere keren laten doorspoelen.
De kwaliteit van de koffie altijd door de zwakste schakel wordt bepaalt ?

Dat naturel gebrande koffie veilig is voor uw machine en koffiemolen. (Kandij vorming van de maalschijven.)

Wij uitsluitend naturel branden? Bij ons geen toevoegingen van vetten en/of suikers maar de pure kwaliteit van de bonen.
In ongeopende verpakking Culinair-Espresso minstens 8 maanden op topkwaliteit blijft?
Vaste koffie klanten met slechts twee muisklikken opnieuw bestellen? zonder wachtwoord of codes ?

Uit 1 KG. zet u 143 Espresso’s (7 gram per zetting)

Lungo

Espresso met 2 x zoveel water.

Piccolo

Espresso met een klein beetje opgeschuimde melk.

Ristretto

Een kleine, sterke koffie van 15 à 20 ml

Americano

Koffiebereiding waarbij een espresso wordt aangelengd met heet water.

Espresso

Een scheut donkere geconcentreerde koffie (30 ml

Cortado

Sterke espresso met een klein beetje melkschuim.

Latte Macchiato

Een koffie die bestaat uit laagjes van melk en espresso.

Flat White

Dubbele ristretto, bestaande uit één deel sterke espresso, twee delen warme melk

Cappuccino

Espresso met warme melk en melkschuim.

Latte

Espresso waar veel warme melk en een klein beetje melkschuim aan wordt toegevoegd.